Vroedvrouw Nele

Toen ik in 2000 afstudeerde als vroedvrouw, kon ik meteen aan de slag op de kraamafdeling/verloskamer van het Imelda ziekenhuis.  Hier heb ik 17 jaar met heel veel toewijding en plezier gewerkt.
Elke arbeid, elke bevalling, elke baby is uniek. Hier keer op keer getuige van mogen zijn, gaf me enorm veel voldoening.
Omdat de combinatie van onregelmatige uren en een gezin met 3 kinderen steeds moeilijker werd, besliste ik na de zomer van 2017 om te stoppen in het ziekenhuis en voor het bedrijf van mijn broer te gaan werken.
Het was een grote aanpassing, maar ik heb er veel uit geleerd.

Maar zoals ze zeggen, vroedvrouwenbloed kruipt waar het niet gaan kan, leek dat bij mij ook van toepassing te zijn.  Ik ben een vroedvrouw in hart en nieren en ik miste mijn passie!
Op welke manier kon ik, mijn vroedvrouw zijn, weer een plaats geven in mijn leven? Daar moest ik eigenlijk niet zo lang over nadenken.
Dus heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en Anne gevraagd of ze mijn hulp kon gebruiken in het toch wel drukke Mechelen.  Gelukkig werd mijn voorstel enthousiast onthaald en ben ik 1 januari 2020 gestart als vroedvrouw in bijberoep.

Ondertussen heb ik mijn draai echt helemaal gevonden en geniet ik van elk huisbezoek.  Ook heb ik op andere vlakken niet stilgezeten.  
In 2021 ontmoette ik 2 heel sympathieke huisartsen naar aanleiding van het organiseren van een consultatiemoment.  Het klikte meteen en ondertussen werk ik halftijds als verpleegkundige bij hen in de praktijk. Ook deze job ervaar ik echt als een verrijking en zo zit ik dus terug helemaal in de zorg.

Regio Nele: Bonheiden - Mechelen (en deelgemeenten) - Onze-Lieve-Vrouw-Waver - Sint-Katelijne-Waver

Praktijk in Mechelen - 0478 608 015 - nele@dekoala.be

Vroedvrouw Nele

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x