Vroedvrouw Mireille

In 1999 ben ik afgestudeerd als vroedvrouw. Als prille twintiger startte ik in het Imeldaziekenhuis. Vol enthousiasme en zo groen als maar kan zijn :-) De medische theorie bezat ik, maar de skills heb ik geleerd met vallen en opstaan en door mijn ervaren collega’s intensief te observeren. 

Geïntrigeerd door de derde wereld volgde ik een opleiding Tropische geneeskunde en trok ik naar Afrika met Artsen zonder Grenzen. Een wereld van verschil. Een harde leerschool. 

In 2003 startte ik als zelfstandige vroedvrouw in bijberoep. Ik bevond me in de vertrouwde thuisomgeving van het jonge gezin en dat opende een scala aan perspectieven en wederom andere inzichten. 

Gefascineerd door borstvoeding en helaas ook vaak gefrustreerd (waarom dat dit toch niet altijd zo evident lijkt te zijn) behaalde ik in 2007 het diploma van lactatiekundige. 

Hierna mocht ik 3x het geluk van het moederschap ervaren.  Zeker en vast een meerwaarde in mijn job als vroedvrouw.

Ik opende in 2017 een praktijk bij mij thuis in Keerbergen, weer een droom die in vervulling mocht gaan. Hier ontvang ik graag  vrouwen en koppels voor medische opvolging en individuele voorbereiding op de arbeid, de bevalling en de kraamperiode.

Ik koos ervoor om me te specialiseren in rouw en verlies en volgde hiervoor een postgraduaat.  Voor, tijdens en na de zwangerschap kunnen vrouwen geconfronteerd worden met verlies op verschillende vlakken (miskraam, onverwachte bevalling, gecompliceerde borstvoeding, ...) Ik hoop dan ook, om jullie op deze momenten met de beste zorgen te kunnen begeleiden. 

Regio Mireille: Bonheiden – Boortmeerbeek – Haacht – Keerbergen - Putte – Rijmenam - Schriek – Tremelo

Praktijk in Keerbergen - 0473/876 883 – mireille@dekoala.be


Vroedvrouw Mireille

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x