Vroedvrouw Ellen

‘Vroedvrouw worden’ was voor mij een late roeping. Na een zevenjarige loopbaan als ingenieur scheikunde in het hoger onderwijs, schreef ik me in 2007 in voor de opleiding vroedkunde. Door de lange en moeilijke weg om zwanger te worden, de zwangerschap, bevalling en het prille moederschap werd ik gefascineerd door de wondere wereld van de verloskunde. Ik besloot, net voor de eerste verjaardag van mijn dochter, mijn droom waar te maken: een carrièreswitch werd voorbereid.

In 2009 had ik het ongelooflijke geluk om een tweede keer zwanger te worden. Tussen de voorbereidingen van het eindwerk en de examens door werd mijn zoon geboren. Tijdens mijn laatste jaar heb ik stage gelopen bij een vroedvrouw in de eerste lijn en toen wist ik: 'dit is mijn ding'

Begin 2012 kon ik aan de slag in het Imeldaziekenhuis en in 2015 besloot ik om als zelfstandige vroedvrouw in bijberoep te starten. Een heel leuke combinatie, door de verkorte ligduur in het ziekenhuis moet je snel afscheid nemen van de prille gezinnen en zo kwam ik velen van hen thuis terug tegen. Uiteindelijk bleek de combinatie toch iets te druk en was de droom om een eigen vroedvrouwenpraktijk te openen sterker geworden. Daarom heb ik in januari 2017 afscheid genomen van de collega’s in het Imeldaziekenhuis om volledig als zelfstandige vroedvrouw in de eerste lijn aan de slag te gaan. Sinds januari 2024 ontvang ik jullie graag bij praktijk FIka te Haacht voor zwangerschapsconsultatie en groepscursussen.

De opleiding Farmacologie voor vroedvrouwen heb ik met succes beëindigd eind 2017 zodat ik veel gebruikte medicatie in de zwangerschap en het postpartum mag voorschrijven.

Ik kijk ernaar uit om jullie, in deze bijzondere periode, te mogen begeleiden.

Regio Ellen: Bonheiden – Boortmeerbeek – Haacht – Herent – Hever - Kampenhout – Keerbergen – Rijmenam Rotselaar – Tildonk Wakkerzeel Werchter – Wespelaar – Wezemaal  Wijgmaal

Praktijk in Haacht - 0487/883 338 – ellen@dekoala.be 

Vroedvrouw Ellen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x