Vroedvrouw Anne

In 1996 studeerde ik af als verpleegkundige, het jaar nadien behaalde ik mijn diploma van kinderverpleegkundige. Enkele dagen later begon ik te werken op de kraamafdeling van het St-Jozefziekenhuis (nu St-Maarten) in Mechelen, waar ik vooral instond voor de verzorging van de “couveusekindjes” en de kersverse moeders, maar eveneens voor de zwangeren en de patiënten met een gynaecologische ingreep.

Om de zwangeren en kraamvrouwen met een betere kennis van zake te kunnen verzorgen en begeleiden en om ook mijn mannetje in de verloskamer te kunnen staan, begon ik in september 2002 aan de opleiding vroedkunde via de centrale examencommissie. Na twee jaar bloed, zweet en een beetje tranen behaalde ik in september 2004 mijn diploma van vroedvrouw en mocht ik eindelijk ook in de verloskamer aan de slag !

Na de fusie met en de verhuis naar het Dodoensziekenhuis, kon ik maar moeilijk aarden op mijn nieuwe werkplek en besloot mijn loopbaan verder te zetten in het Imeldaziekenhuis te Bonheiden waar ik op de moeder-kinddiensten werkzaam was.  Geïnspireerd door het enthousiasme van enkele collega's en na zelf twee keer mama te zijn geworden, was de tijd rijp om een nieuw hoofdstuk aan mijn loopbaan te breien.  In september 2017 startte ik als zelfstandige vroedvrouw in bijberoep, iets waar ik al lang van droomde maar steeds maar uitstelde...  De combinatie gezin, ziekenhuis en bijberoep bleek al snel niet meer haalbaar en ik koos dan ook voluit voor mijn nieuwe passie.  Eind augustus 2018 nam ik afscheid van de collega's in het Imeldaziekenhuis en sindsdien werk ik uitsluitend als zelfstandige vroedvrouw.

Sinds ik als zelfstandige vroedvrouw ben gestart, volgde ik ook verschillende meerdaagse opleidingen : farmacologie voor de vroedvrouw (Antwerpen, 2017), van wens naar ver-wachting (Leuven, 2018), prenatale consultvoering door de vroedvrouw (Gent, 2018), flesvoeding (Antwerpen, 2019) en binnenkort volgt nog een opleiding perinatale mentale gezondheid (Leuven, 2020).

Eind 2019 ontmoette ik de jonge en enthousiaste huisartsen dr. Stien en dr. Lynn van huisartsenpraktijk Pasbrug.  Vanaf februari 2020 zal ik, naast mijn dagelijkse huisbezoeken, in hun praktijk raadpleging houden op maandagavond en donderdagvoormiddag (enkel na afspraak).

Tijdens de voorbije twee en een half jaar, heb ik al vele malen mogen ervaren dat de begeleiding van de (toekomstige) moeders door een vroedvrouw echt wel het verschil kan maken voor een geslaagde zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Ik kijk er dan ook naar uit jullie bij deze grote levensgebeurtenis mee te mogen begeleiden en ondersteunen...  Want een vroedvrouw is geen luxe !!

Regio Anne: Bonheiden - Duffel - Mechelen (en deelgemeenten) - Onze-Lieve-Vrouw-Waver - Rumst -Sint-Katelijne-Waver - Willebroek - Zemst

Praktijk in Bonheiden - 0499 386 702 - anne@dekoala.be

Vroedvrouw Anne

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x